Nieuws
ZomiacLonneker
© ZomiacLonneker 20230929

Suono Profundo

Nu we de zomer achter ons laten, beginnen we weer met een nieuw seizoen ZOMIAC concerten. Dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd programma aan te bieden. Er is niet alleen ruimte voor klassieke muziek, maar ook voor Kra:s! (saxofoonkwartet), Maris Mae en Pim Stegeman (jonge singer-songwriters) en tot slot Gilet (een trio dat van alle markten thuis is op muzikaal gebied). We starten dit seizoen met Suono Profundo Zondag 15 oktober 2023 Aanvang: 16.00 uur Kapel “Uit liefde”, Dorpsstraat 44 te Lonneker Suono Profundo betekent diep geluid en dat is dan ook een toepasselijke naam voor een trio bestaande uit strijkers, maar zonder de hoge klank van een viool. Het trio bestaat uit altvioliste Meike Abels, celliste Barbera Vinke-Deinum en contrabassist Jeroen van Keulen. De musici kennen elkaar al jaren vanuit de diverse projecten. Aangezien die projecten meestal in een orkest spelen behelzen, vonden ze het eens tijd om weer eens wat meer kamermuziek te maken. Het trio is in de zomer van 2020 opgericht. Zij spelen sinds de oprichting zowel stukken die voor deze bezetting zijn geschreven als eigen arrangementen.

Meike Abels

Meike heeft viool gestudeerd aan het conservatorium te Enschede. Daar heeft zij les gehad van Christiaan Bor en Skye Carman. Na haar conservatorium opleiding is Meike naast viool ook altviool gaan spelen. Sinds kort dirigeert ze het Beginners Orkest Merlijne op de locaties Enschede en Zutphen.

Barbera Vinke-Deinum

Barbera kreeg haar eerste cello lessen op elfjarige leeftijd bij André de Graeff in Apeldoorn. Van 1990 tot 1995 studeerde ze bij Robert Dispa in aan het conservatorium in Enschede In juli 2022 heeft ze het 1e celloconcert van Saïnt-Saëns met het Oost- Nederlands Symfonieorkest gespeeld. Barbera bespeelt een cello van Emanuel Adam Homolka uit 1846.

Jeroen van Keulen

Jeroen van Keulen kreeg zijn eerste contrabaslessen begin jaren '90 aan de Hengelose Muziekschool. In de jaren '80 was hij al als musicus actief op basgitaar. In 1993 startte hij met een klassieke contrabasopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam Sinds 2023 maakt hij, als aanvoerder van de contrabassectie, deel uit van het Oost- Nederlands Symfonieorkest. Floris Kruisselbrink Floris vervangt tijdelijk Jeroen van Keulen, musiceerde o.a. de contrabas in het Nederlands Studenten kamerorkest en het symfonieorkest Orchestra Twente.